Eindejaarswandeling 2022
Eindejaarswandeling 2022

Eindejaarswandeling 2022

De ontvangst voor de Eindejaarswandeling vond plaats bij het in kerstsferen gehulde restaurant De Vief Heringe, een prachtige locatie aan de Geleenbeek in het stadspark van Sittard. Onder het genot van koffie en thee kwamen de eerste verhalen bij de aanwezigen al op gang. Na een welkomstwoordje van voorzitter Geert Janssen vertrokken 44 wandelaars richting Windrakerberg.

De uitzichten waren prachtig, de weergoden waren ons goed gezind, de regen bleef weg. De koplopers werden regelmatig (letterlijk) terug gefloten door de achterhoede. Uiteindelijk verlieten we de verharde weg en wandelden verder, de modderpaden trotserend over de Kollenberg. na een lichte klim naar boven werd hier onder de goedkeurende blik van de H. Rosa genoten van een glaasje Jägermeister of Port met een gezouten Tuc of kaaskoekje. De Sint Rosakapel staat op het hoogste punt van Sittard, ongeveer 100 meter boven NAP.


De tocht ging vervolgens richting het centrum van Sittard, over de wal en door het stadspark terug naar bovengenoemd restaurant. Als afsluiter een welverdiende kom tomatensoep en een lekker broodje erbij. Met een welverdiend bedankje aan de twee organisatoren en het uitspreken van de beste wensen voor alle aanwezigen werd er afscheid genomen.

tekst: Marion, foto’s: Geert

Enkele foto’s van die middag vind je hieronder. Klik hier om alle foto’s van deze dag te bekijken.