Buurtbarbecue 2022
Buurtbarbecue 2022

Buurtbarbecue 2022

We hebben er ‘even’ op moeten wachten echter op zaterdag 9 juli in de namiddag kwamen de eerste wijkbewoners naar de groenstrook aan de Gildelaan. Een uurtje later was het gezellig druk.

Op vrijdagavond en zaterdagmorgen was er al druk gewerkt om de feestplaats zo gezellig mogelijk te maken. Er waren tenten opgezet ter bescherming tegen de (verwachte) zon, statafels en zitplaatsen voor wie dat wenste. Het geheel werd nog opgefleurd door slingers, bloemenvaasjes en ook was er gezorgd voor een muzikale achtergrond

Voor de kinderen was er een heuse ranjatap, zelfbediening tot groot vermaak van onze jeugd. Ook konden ze zich vermaken met stoepkrijt hetgeen tot een prachtig beschilderde straat leidde. Zo leuk om te zien hoe de iets grotere kinderen zich ontfermden over de kleintjes.

Barbecuemeesters Rob en Geert zorgden dat de worstjes, koteletten, kipfilets, hamburgers en spek beetgaar waren. Daarnaast konden de aanwezigen kiezen uit talloze salades, fruit en stokbrood, alles geleverd door Landwinkel Berkelaarshof.

Ook het bier frisdranken, wijn en rosé vonden gretig aftrek, mede door de vriendelijke prijs van  € 0,50 per consumptie.

De buurtbarbecue was een groot succes, gezien de vele positieve reactie die we mochten ontvangen. Wat het vooral erg leuk maakte was de mix van bewoners die al jarenlang in Zuid wonen met de nieuwe bewoners van wie sommigen nog volop in de verbouwing van hun huis zitten.

Met vereende krachten werden zaterdagavond en zondagmorgen de spullen opgeruimd, wellicht tot een volgend jaar.

Alle foto’s zijn te zien middels deze link.